Alaberget Farta – 2 dagers

Lars har vært ute med Alaberget Farta på Norske 2 dagers jaktprøve. Farta gjorde jobben begge dager og gikk til 1 premie begge dager. Gratulerer til Farta og Lars!!

Alaberget Farta – jaktprøve.

Lars har vært ute med Farta på ei jaktprøve. Der fikk Farta vist frem hva hun har og by på, så prøven blir innstilt til en meget sterk 1 premie. Gratulerer så mye til Farta og Lars!

Alaberget Fryd – høsten 2021

Fryd har hatt sin første høst som «første valg» og har taklet ansvaret godt. Nå har vi kun Fryd og Bixi på jaktlaget så dagene blir intensive for begge bikkjer. Fryd har en enorm jaktlyst og er kanskje den raskeste jemthund jeg har hatt. Interessen for annet vilt er stor, så finner hun ikke elg så får det meste i skogen strekt på beina når Fryd er løs. Men heldigvis er elg førstevalget så lukter det elg bytter hun til den store grå. Og når matfar ikke klarer og motstå fristelsen og feller en kronhjort i los så hjelper ikke det på og vise interesse for annet vilt… Men som sagt er heldigvis elgen favoritt så det har blitt bra med elgloser på Fryd. Dessverre har Fryd fått en eier som ikke lenger er ett snikende ullteppe, men en stinkende fyr med for store støvler, hvertfall i følge elgen i Gudbrandsdalen. Men helt håpløst er det ikke blitt enda, så Fryd har fått ragge litt elg.

Alaberget Bixi -høsten 2021

Alaberget Bixi har imponert stort i høst. 10,5 år gammel går hun like godt som forrige høst. Hun virket gammel i sommer, og jeg tenkte tiden var over og hun hadde hatt sin siste høst. Interessen for og være med på sykkelturer var heller ikke stor, men alt av andre turer var hun ivrig på. Frisk og pigg har hun vært og ett trivelig vesen som hun er har hun fått følge oss gjennom sommeren. Forventningene var derfor ikke spesielt store når jeg slapp henne første gang i høst noen dager ut i jakta, men der ble matfar sin skepsis gjort til skamme. Bixi dro av sted rett ut, kun med en tanke om og finne elg. Og elg fant hun, og hang på resten av dagen. Og sånn gikk alle hennes slipp første uken. Egentlig helt greit synes jeg, var imponert over jaktlysten og viljen. Så var vi hjemme i 5 dager og jobbet , og hundene hvilte. Da vi kom tilbake var tydeligvis Bixi uthvilt og formen var bedret. Fra neste slipp har Bixi vist oss hva en gammel dame har av triks. Søket, evnen til og finne elg og ikke minst loser. Nå var igjen farta stor nok til og stille elg i uttaket. Jeg er imponert og takknemlig for og få jakte under en hund som Bixi. Er ydmyk over hvilken kraft og jaktlyst som finnes i denne gamle hund. Takk for nok en uforglemmelig høst.

Alaberget Emil – Norsk Jaktchampion!

Tord har vært på jaktprøve med Emil som endte på en 1 premie og 91 poeng. Og ble med det Norsk Jaktchampion. Gratulerer så mye!!! Emil er en knall god hund og fortjener sitt championat- eksteriøret og mentalt på topp. En hund som bør vurderes for avl.