Alaberget Bixi -høsten 2021

Alaberget Bixi har imponert stort i høst. 10,5 år gammel går hun like godt som forrige høst. Hun virket gammel i sommer, og jeg tenkte tiden var over og hun hadde hatt sin siste høst. Interessen for og være med på sykkelturer var heller ikke stor, men alt av andre turer var hun ivrig på. Frisk og pigg har hun vært og ett trivelig vesen som hun er har hun fått følge oss gjennom sommeren. Forventningene var derfor ikke spesielt store når jeg slapp henne første gang i høst noen dager ut i jakta, men der ble matfar sin skepsis gjort til skamme. Bixi dro av sted rett ut, kun med en tanke om og finne elg. Og elg fant hun, og hang på resten av dagen. Og sånn gikk alle hennes slipp første uken. Egentlig helt greit synes jeg, var imponert over jaktlysten og viljen. Så var vi hjemme i 5 dager og jobbet , og hundene hvilte. Da vi kom tilbake var tydeligvis Bixi uthvilt og formen var bedret. Fra neste slipp har Bixi vist oss hva en gammel dame har av triks. Søket, evnen til og finne elg og ikke minst loser. Nå var igjen farta stor nok til og stille elg i uttaket. Jeg er imponert og takknemlig for og få jakte under en hund som Bixi. Er ydmyk over hvilken kraft og jaktlyst som finnes i denne gamle hund. Takk for nok en uforglemmelig høst.