Kennel info


Alaberget Kennel eies og drives av Torgrim Tomta, født 1972. Alaberget Kennel ble opprettet i 2011.

Jaktet med hund har jeg gjort fra barnsben av, da far min, farfar og onkler alle drev med hund og jakt. Det meste dreide seg om småvilt den gang, bortsett fra noen få dager på det lokale elgjaktlaget med 5 elg på kvota, og den tradisjonelle sporhund og 15 kæll på post. Ingen i familien synes det var noen mening å ha elghund for disse få dagene, og hadde vel også rett i det.

Min interesse for elgjakt, og da løshundjakt ble skapt gjennom Svenske Jaktjournalen som fatteren abonnerte på. Der kunne jeg lese om herlig elgjakt på veifrie områder, med det peneste i hele verden, en Jemthund. Sommerferiene var å reise til Sverige og fiske ørret. Husker så godt jeg satt i baksetet på mors gamle Taunus og så på jemthunder som stod på gårdstunet, og ofte ei stor elgkrone eller flere, hengende på uthuset. Drømmende om å en dag å kunne skyte en slik elg i los for en jemthund. De var så vakre disse hundene, så selv damene i storebrors Aktuell rapport måtte vike plass. I 1989, 17 år gammel var ventetiden over, endelig fikk jeg kjøpe min første jemthund.

Avl og fremtidige målsettinger: Jaktlyst!

Jemthund er en jakthundrase avlet for løshundjakt på elg. Alle jemthunder skal derfor eies av jegere som ønsker å jakte mye, og med et ønske om å skyte elg i los. Vårt mål er å avle hunder nettopp for dette. Selv sitter jeg heller i bilen et døgn og venter på en jaktidiot, enn å måtte gå i skogen med en hund med manglende jaktlyst. Det er vel den godt dresserte jaktidioten vi ønsker.

Kennel navnet Alaberget er valgt fra et berg i Jemtland hvor jeg ofte jakter. Her skjøt jeg min første storokse i los for min første jemthund, Vinjelias Stoy.  Stoy var en jaktidiot, ble Norsk og Svensk jaktchampion.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.